Hoppa till sidans innehåll

Vanliga frågor och svar


När kan man börja träna?
Man kan börja i vår ordinarie träningsverksamhet våren det år man fyller 7 år. Barnet måste fylla 6 år under året för att kunna ställas i kö.

Har ni kö eller kan man börja direkt?
Vi har väntelista i åldrarna födda 2009-2013. Väntetiden kan i de yngre åldrarna kan vara ganska lång. Vi bjuder in barn från väntelistan vid två tillfällen under året februari och september.

Hur gör jag för att ställa mitt barn i kö?
Du skickar du ett mail till This is a mailto link med namn och födelseår samt om du som förälder kan ställa upp som tränare eller på annat sätt vill hjälpa till i föreningen (styrelseupdrag, delta i kommitté, eller på annat sätt hjälpa till i föreningen)

Hur fungerar kösystemet?
Man får köplats utifrån datum och tid för anmälan. I augusti skickas mail till alla som står på väntelistan om man fortfarande är intresserad av att börja friidrotta. Detta innebär inte autmatiskt att ditt barn kommer att bli erbjuden plats. Det görs en inventering i grupperna inför varje termin och om det finns en plats ledig kontaktar vi den som står näst på tur och erbjuder prova på träning.

Går ni enbart efter kölistan när ni tar in nya?
Ja i stort sett. Barn till tränare, styrelseuppdrag, kommitté uppdrag, eller att man på annat sätt kan hjälpa till i föreningen har dock förtur.

Hör ni av er när mitt barn får en plats?
Ja vi erbjuder plats vid 2 tillfällen under året (september och februari). Tränaren kontaktar dig via den mail som du uppgav vid anmälan. Vi erbjuder prova på träning vid tre tillfällen.

Hur gör jag om mitt barn vill fortsätta friidrotta?
Om ditt barn vill fortätta med friidrott efter prova på tillfällerna, medelar man tränarna och anmäler medlemskap på bli medlem på hemsidan och följer anvisningarna. Efter några veckor kommer inbetalning via mail.

Vilken utrustning krävs?
Vanliga gympakläder och vattenflaska. Tänk på kläder efter väder, det är alltid skönt att ta på sig en jacka eller liknande efter träningen. Under inomhussäsongen ska det vara torra skor i vår hall.

Vad kostar det att vara med?
Läs mer om våra avgifter

När tränar grupperna?
Läs mer om våra träningsgrupper

Vad förväntas av mig som förälder?
IF Hagen FIK är en ideel förening och en viktig inkomst för föreningen är våra arrangemang. För att kunna genomföra arrangemangen behöver vi funktionärer. Vår regel är att alla hjälper till vid 1-2 arrangemang per år. Utöver funktionärsuppdragen behöver vi hjälp att hålla vår friidrottshall hel och ren. Alla familjer tilldelas ett städuppdrag per inomhussäsong. Även viss försäljning av lotter eller liknande förekommer också och ser olika ut från år till år.

Vill du bli tränare och vad krävs för att bli tränare?
Vi jobbar med tränarteam, vilket skapar möjlighet för tränare med olika bakgrund och kompetens att vara med och hjälpa till. Vi erbjuder tränarutbildning och ledarpärm för våra tränare, du behöver inte ha tidigare erfarenheter av friidrottsträning. Det räcker gott och väl med att du kan inspirera och leda en grupp.

Hittade du inte det svaret du letade efter? Eller är du intresserad av att hjälpa till i föreningen på annat sätt. Hör i sådant fall av dig till vår tränarsamordnare via: This is a mailto link

 

Uppdaterad: 10 MAJ 2020 17:42 Skribent: IF Hagen FIK
Epost: Adressen Gömd

Vill du prova friidrott?

 

 Samarbetspartners

 

Stötta oss  

 

 

 

 

Postadress:
IF Hagen FIK - Friidrott
Gruvgatan 4C
54131 Skövde

Besöksadress:
Gruvgatan 4C
54131 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@ifhagenfik...

Se all info