Hoppa till sidans innehåll

Klara Magnusson - En unik ordförande på många sätt

15 MAR 2020 20:12
Vid föreningens årsmöte valdes Klara Magnusson, 20 år, till ordförande. Hon är på så vis den yngsta och därtill första kvinna som axlat ordföranderollen i föreningens historia.
  • Skapad: 15 MAR 2020 20:12

Vid årsmötet 19 februari i år valdes i vanlig ordning föreningens styrelse och det blev till stor del nya personer som tog plats som ledamöter; ett bevis på ett strålande arbete av Anna Toftedahl i valberedningen. Linda Moulare, Henric Gröndahl, Mattias Magnusson, Krister Karlsson och Monica Bergman är alla nya ledamöter och utgör tillsammans med redan sittande Ola Wikstrand, Marcus Toftedahl, Arne Marthinsson och Klara Magnusson den nya styrelsen. Klara valdes till föreningens nya ordförande efter Lars Olsson, som axlat den uppgiften de senaste två åren (därtill har han suttit sex år på posten en tidigare period). Klara, 20 år, är den yngste ordföranden föreningen haft och hon är också första kvinna att ta ordförandeposten. Inte en dag för tidigt kan man tycka! 

- Det nya uppdraget känns spännande och utmanande och jag tror det kommer bli väldigt lärorikt! Säger Klara om den nya rollen och berättar även vad hon ser fram emot: Allra mest att jobba tillsammans med styrelsen för att uppnå målen vi sätter upp. Det känns som att vi har en jättebra styrelse! Huvudmålet just nu är att se över organisationen så att fler personer delar på det som behöver göras. Självklart kommer vi också försöka få fler barn, ungdomar och vuxna som tycker det är kul att träna och tävla i friidrott!

Klara är förutom ordförande, även uppskattad tränare för Löpgruppen tillsammans med sin mamma Karin. Klara har också en gedigen meritlista som medeldistanslöpare, där bland annat IJSM-guld på 1500 meter, IUSM-guld på 1000 m och flera segrar i Lilla Lidingöloppet finns med. Lycka till önskar vi Klara och resten av styrelsen!

Skribent: Hanna Nordlöf
Epost: Adressen Gömd

Vill du prova friidrott?

 

 Samarbetspartners

 

Stötta oss  

 

 

 

 

Postadress:
IF Hagen FIK - Friidrott
Gruvgatan 4C
54131 Skövde

Besöksadress:
Gruvgatan 4C
54131 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@ifhagenfik...

Se all info