Foto: D.Eklund

Föreningen

IF Hagen Friidrottsklubb är en ideell förening som 2009 blev en egen förening efter att sedan 1936 varit en tresektionsförening tillsammans med skid- och orienteringssektionen. Vi är idag ca 230 medlemmar och vår målsättning är att skapa de bästa förutsättningarna för att föreningens medlemmar skall kunna upptäcka och utföra friidrottens olika grenar.

Basen för föreningens verksamhet är Södermalms Idrottsplats och Lorentzon Sportcenter för arenafriidrott och Billingens fritidsområde för terränglöpningsverksamheten.

Är du intresserad av att träna med oss? Här kan du se vilka träningsgrupper som finns och hur du gör om du vill börja träna med oss!

Föreningen vill uppmuntra våra medlemmar att delta på tävlingar och står därför för startavgifterna. Föreningen betalar upp till 4 starter/tävlingsdag om man är 11 år eller yngre, för äldre betalar föreningen upp till 3 starter/tävlingsdag.

Startavgifterna är den största enskilda kostnaden föreningen har och det kan vi stå för tack vare våra tre arrangemang Hagenspelen, Hagenloppet och Varvetmilen som vi arrangerar varje år. För att kunna genomföra våra arrangemang på ett bra sätt behöver vi hjälp av våra medlemmar samt föräldrar, som kan vara funktionärer. Att vara funktionär kan till exempel innebära att kratta i längdhoppsgropen, dela ut vätska till löpare eller dela ut nummerlappar. Medlemmar eller föräldrar hjälper till vid 1-2 arrangemang/år och 1-2 städpass i friidrottshallen/år. Självklart får man hjälpa till mer om man vill!

Välkomna till IF Hagen Friidrottsklubb!

Uppdaterad: 29 AUG 2018 09:29
Skribent: IF Hagen FIK